Abeltje, van straatjongen tot knuffelkater (2 jaar)

20 april 2024

  • Andere katten: nee
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Abeltje was een straatjochie en is bij ons gekomen om gecastreerd te worden. Hij had ook heel veel teken, daar hebben we hem gelukkig gauw vanaf kunnen helpen.

Wacht ns even…

In het begin vond Abeltje het maar eng bij ons. Het is ook heel wat, opeens al die vreemde mensen om je heen die van alles van je willen! Onze lieve vrijwilligers hebben hem heel veel aandacht gegeven. Ze hebben dagelijks tegen hem gepraat en hem zachtjes over zijn koppie geaaid. En opeens leek het alsof er een knopje omging bij Abeltje. ‘Wacht ns even, dat aaien is eigenlijk best wel lekker en het eten dat ze hier serveren ook. Ik denk dat ik hier maar blijf logeren!’ leek hij te denken. En dat vonden wij een goed idee van Abel.

Plezier in de losloopkamer

Abeltje heeft nu een hotelkamertje in de losloopkamer. Hij loopt al lekker rond in de kamer, en is dol op een spelletje met de bal. Hij laat zich heerlijk knuffelen en kroelen en rolt dan bijna van zijn plankje af van plezier en probeert zoveel mogelijk aaitjes te vangen.

Forever home

Abeltje is er nu helemaal klaar voor om zijn logeeradresje te verruilen voor zijn forever home. Hij heeft katteneigenaren nodig, die hem in een rustig tempo kunnen laten wennen aan het leven in huis. Met een beetje geduld en liefde gaat het helemaal goed komen met deze knuffelkater!

Wenperiode

Abeltje zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Abeltje is ongeveer 2 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Abeltje? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

 

 

Reageer op Abeltje, van straatjongen tot knuffelkater (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!