Aanhankelijke Majou (2 jaar)

1 september 2023

  • Andere katten: nee
  • Honden: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Knappe Majou had op straat vier baby’s ter wereld gebracht. Via ons zwerfkatproject werd het jonge gezinnetje in veiligheid gebracht.

Majou vertelt

Majou vertelt: “Ik was blij dat mijn kleintjes droog en warm zaten, en dat we lekkere maaltijdjes kregen elke dag. Wat een geluk zeg, dat we zijn gevonden. Alleen in het begin vond ik ’t maar niks, als die mensenhanden mijn kindjes oppakten. Want je weet toch niet wat ze gaan doen! Dan ging ik gauw kijken, want ik moest mijn kleintjes toch zeker beschermen! Maar ik merkte al snel dat die mensen eigenlijk alleen maar lief voor ons zorgden. Ze hadden altijd de beste bedoelingen. En ze gingen mij steeds aaien… Ik wist niet wat me overkwam: lekker joh! Nou, daar werd ik helemaal blij van, dus ik ging steeds vragen om aaitjes. En die krijg ik nu heel veel. Dat is echt zóóóó fijn.”

Energie

Majou ging van zwerfpoes naar knuffel eerste klas. Kroelen, kopjes, knuffen, het kan niet op. Er ging een wereld voor haar open. Ze bruist ook van de energie en wil dus graag genoeg ruimte, speelgoed en afwisseling om te kunnen rennen en spelen. Haar kinderen zijn nu groot en zelfstandig en hebben een eigen thuis gevonden. En Majou droomt van een fijn leven voor haarzelf, met veel aandacht, kroelpartijen en spelletjes.

Wenperiode

Een overgang naar een nieuw huis is voor iedere kat spannend. Misschien zal Majou zich in eerste instantie wel even willen verstoppen. Het is belangrijk dat ze dat kan doen op een veilige plaats, en dat je haar niet ‘kwijtraakt’. We raden aan haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Laat haar maar bijkomen van de verhuizing. Regelmatig lekker bij haar zitten en tegen haar praten, zodat ze je stem en je geur leert kennen. Als ze snapt dat alles veilig is, dan pas langzaam uitbreiden in een groter deel van het huis. Heb geduld en geef haar de tijd om te wennen.

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Majou is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Majou? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

      

Reageer op Aanhankelijke Majou (2 jaar)

Help ons de dieren helpen!