Aandoenlijke Moos

 In Asieldieren
  • Andere katten: hebben we nog niet kunnen proberen, maar Moos is enorm onzeker en al oud. We willen hem geen onnodige stress geven. Het moeten dan wel echt een oude lieve sociale kat zijn.
  • Kinderen: nee
  • Huis met tuin of appartement
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

We kennen Moos al uit 2006, toen hebben we hem gecastreerd. Hij was toen 2 jaar. Moos kreeg eten van verschillende mensen in de buurt. En hij had het daar eigenlijk best goed. Bij ons binnenzijn: dat wilde hij niet. Hij sloeg hard van zich af. We hebben hem teruggezet en al die jaren verging het hem goed. Hij kwam bij diverse mensen binnen, mocht zelfs binnen slapen als hij dat wilde, kreeg overal wel wat aandacht, schuilplekjes, vers water en goed eten. Maar dan in 2020, zo’n 14 jaar later….

We kregen een belletje, want de locatie die hij al die jaren zijn thuis noemde, werd gesloopt. De mensen gingen verhuizen en Moos zou achterblijven. Helemaal alleen. We hebben hem opgehaald.

Moos vond ons eng en lag tegen de achterkant van zijn hokje geplakt. Maar hij bleek al gauw lief, hij is door de jaren heen mensen wel gaan waarderen. Maar de eerste weken bij ons… ach ach… wat was hij bang. Dat lieve karaktertje van hem: dat liet hij niet direct zien. Hij was zooo bang….. ”weg jij, weg!”, blies hij, als we hem benaderden…

We hebben hem in onze Recovery ruimte gezet, zodat hij alleen in een kamertje kon los lopen. En zo konden we hem goed observeren. Want wij geloofden het allemaal niet zo, dat stoere gedoe. Zou hij toch nog los komen? Rustig bij hem zitten, praten, snoepjes en toen zachtjes aaien. Eerst met een veertje, toen de borstel. Moos blies, maar toen eenmaal de hand naderde… en zachtjes kriebelde….  zo daar ja, net achter zijn oortje… Toen liet Moos het toe en durfde hij ervan te genieten.

Als één van de vaste verzorgers nu zijn kamer inkomt, herkent hij haar direct. En Moos geeft haar een heel schattig welkomst mauwtje. Zij zijn al dikke vrienden… En dan wordt er geknuffeld en geborsteld. Moos vindt het echt heel erg fijn allemaal…. Hij kan soms een beetje een bozig snoetje trekken, maar dat is hij niet hoor. Het is meer een bezorgd snoetje. Hij wil gewoon zeker weten dat je wel lief bent. Hij heeft namelijk veel meegemaakt en niet alles was even leuk.

We hebben Moos zijn gebit gesaneerd. Maar liefst 6 kiezen moesten verwijderd en zijn gebit werd verder gereinigd. Dat is op zich niets vreemds voor een seniore kat. Hij kreeg lekker kip te eten en liet het zich allemaal goed smaken.

Moos is dus wat terughoudend bij nieuwe mensen. Hij is gewoon onzeker en nog wat bang. Hij kruipt dan in een hoekje en blaast. Bij ons staat zijn hokje 24 uur open, maar hij durft er alleen ’s nachts uit. Maar als je bij hem gaat zitten en lekker de tijd neemt, komt hij al gauw een beetje los. Deze lieverd vindt het gewoon nog wat spannend, maar hij doet niet lelijk. Hij zoekt een fijn huisje, waar hij zijn laatste jaren mag doorbrengen. Fijn en veilig bij lieve mensen, die hem heel erg veel aandacht gaan geven en heel erg veel thuis zijn. En hem helemaal gaan verwennen. Dat verdient die aandoenlijke schat zo!!

Moos is ongeveer 16 jaar, gecastreerd, ingeënt en gechipt.

Wilt u kennismaken met Moos? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

update 5 juli: ik durf nu al veeeeeel meer hoor…. ⤵️

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS MOOS HELPEN!

Recent Posts