Albi was een zwerfkat, maar ze vindt samen spelen leuk
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Albi was een zwerfkat, maar ze vindt samen spelen leuk

Albi was een zwerfkat, maar ze vindt samen spelen leuk

6 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: vanaf 12+
• Appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee
• Ervaring met katten

Albi is bij ons gekomen via ons zwerfkat project. Samen met een aantal anderen werd ze gevangen op een slooplocatie. En Albi vond dat helemaal niet leuk!

Waardering voor onze service
De eerste dagen was ze dan ook in de war en wilde ze niets met ons te maken hebben. Maar elke dag een schoon warm bed en volle bakjes eten is natuurlijk niet niets voor een zwerfpoes. Ze begon die service wel te waarderen. Langzaam kwam ze tot rust. Toen we haar na een aantal dagen probeerden aan te raken mocht dat zelfs. Aaien vond ze eigenlijk best wel lekker.

Geen rare fratsen
Ze is wel nog wat onzeker. Logisch ook als je een tijd buiten op straat hebt geleefd. Daar wordt je nou eenmaal wat argwanender. Als er rare dingen gebeuren, zoals de fotograaf die met die enge camera kwam, dan kan ze wel weer uit haar doen raken. Ze heeft de camera, toen die op de grond lag, dan ook flink gemept. Ook de fotograaf kreeg een tik. Nee, rare fratsen: daar houdt dit dametje niet van. Maar we denken dat als ze thuis helemaal tot rust is gekomen, en als ze je vertrouwt, ze een gezellige blije huispoes zal worden.

Als ze klaar is
Laat haar maar zelf komen als ze er klaar voor is. Albi houdt er niet van als haar iets wordt opgelegd. Geef haar wat ruimte en respecteer haar grenzen. Dan leert ze dat jij lief bent, en voelt ze dat ze de controle over haar omgeving heeft. Dan komt het allemaal wel goed met dit meisje. Ze wil namelijk echt wel, maar ze wil je ook eerst goed leren kennen voordat ze het achterste van haar tong laat zien.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Zorg ervoor dat Albi zich goed gaat hechten aan het huis en haar nieuwe mensen. We raden aan haar eerst in een aparte kamer te laten wennen en pas als ze snapt dat alles veilig is, haar beweegruimte langzaam uit te breiden. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Albi is in 2019 geboren, en zo rond de 3 jaar. Ze is gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Albi? Vul onderstaand formulier in ⤵️

 

Dit dier is al geadopteerd!