Kittens Raúl, Mateo en Juan: gedumpt op het Centraal Station
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » Kittens Raúl, Mateo en Juan: gedumpt op het Centraal Station

Kittens Raúl, Mateo en Juan: gedumpt op het Centraal Station

29 oktober 2022

• Kan met andere katten: ja, we plaatsen ze alleen bij een andere stabiele sociale kat, zodat ze zich aan die kat kunnen optrekken.
    >  Juan is geplaatst 🎉🎉🎉
    >  Raúl willen we samen met Mateo plaatsen.
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee
• Speciale zorg: Raúl is nog wat angstig, dus heeft veel aandacht nodig, mensen die veel thuis zijn en veel geduld hebben.

Hier het schrijnende verhaal van deze 3 kittens.

Ze zaten in een doos, met z’n drietjes, gedumpt op het Centraal Station. We hebben ze opgehaald bij het service centre en gauw meegenomen naar het warme hospitaal. Drie kleine snoetjes keken ons verschrikt aan. Doodsbang waren de hummeltjes. Logisch ook, wordt je zo uit je warme nest gehaald, weg bij mama, en in een koude donkere doos buiten op straat gezet.

Verzorging
De vlooien liepen over hun kleine lijfjes. En de rillingen over die van ons. Arme hummeltjes, zo klein en dan al zo een nare start. Vlooien kunnen die kleintjes helemaal leegzuigen en ze kunnen daaraan overlijden. We hebben ze gauw ontvlooid en ook ontwormd. Want zoals ze eraan toe waren, hadden we er niet veel vertrouwen in dat ze de rest van de verzorging wel hebben gekregen.

Lekker eten
Juan, Mateo en Raúl zijn nu rond de 9 weken en werden op ongeveer 7-week jonge leeftijd dus gedumpt. Gelukkig waren ze samen en gelukkig zijn ze gevonden. We hebben ze samen een hokje gegeven. En we hebben ze volle bakjes eten gegeven, want ze moesten aansterken. Kittens hebben veel voeding nodig om grote katten te worden. De kleintjes vielen op de brokjes aan en ook hun natvoertje smaakte ze prima. Vieze mondjes en neusjes vol natvoer vinden wij het mooiste wat er is. Na het eten hebben ze zichzelf schoongepoetst. Daarna kropen ze met z’n drieën in de grote mand en vielen diep in slaap. Toen ze wakker werden zagen ze allemaal speelgoed om zich heen. En al stoeiend rolden ze over elkaar heen en hadden dikke pret in het hokje.

Spannende lui: die mensen
Mensen vindt voornamelijk Raúl nog spannend. Hij doet niets hoor, en je kan hem makkelijk hanteren, maar dat komt door alles wat ze hebben meegemaakt. Thuis hebben de kittens wel even nodig om te wennen. Daarom raden we met klem aan ze in een aparte kamer te laten wennen. Anders gaan ze zich verstoppen en zeker katten van dit formaat, kunnen zich dan overal in wurmen. Ze zijn nog jong, dus kunnen alles nog leren, maar ze hebben wel mensen nodig die geduld hebben en die veel tijd voor ze hebben.

Mateo is de enige zwarte van de drie en gelijk ook de stoerste.
Juan en Raúl zijn rode katers. Juan heeft een half wit snoetje en Raúl een hele witte snoet.

Raúl is al van het begin de bangste van de drie. Het is een onzeker manneke. Hij rent ook echt van mensen weg. Wat er met hem gebeurd is? Je kan er alleen maar naar raden. Hij wil wel graag spelen, maar je ziet dat hij ook in het speelgebruis van de kittens onzeker aan de zijlijn blijft staan.

Juan is redelijk chill en Mateo is de stoerste. Met wat aandacht en liefde zijn de knopjes van die laatste twee wel omgegaan. Je mag ze oppakken en aaien. Maar het liefst spelen ze toch hoor. Dus na dat gedoe met die mensen wurmen ze zich los, om snel weer te gaan spelen. We denken dat Raúl voornamelijk door dit nare avontuur zo aangeslagen is. Raúl heeft echt iemand nodig die heel veel aandacht aan hem geeft. En die veel tijd heeft om hem te helpen weer te leren vertrouwen.

Leren van een kat
We plaatsen kittens altijd óf samen, óf bij een sociale stabiele kat. De andere kat moet zelf geen angstig dier zijn, of onzeker. Want dan versterken ze elkaar alleen maar. Maar van een sociale stabiele vrolijke kat kunnen de kittens leren dat het thuis helemaal niet eng is. En dat het personeel van dit huis wél lief is. Inmiddels zijn Mateo en Juan zelf vrolijk en stabieler. Raúl daarentegen is nog steeds wat terughoudender. Die heeft baat bij een plaatsing met zijn broer.

Wennen thuis 
We raden met klem aan om ze eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is best spannend. Ze kunnen zich verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Deze kittens gaan zich zeker verstoppen, daar kan je vanop aan. Je kan ze het beste even tot rust laten komen, even laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag ze bezoeken en lekker erbij gaan zitten en praten. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in die kamer. Met allemaal lekkere hapjes, want daar houden ze wel van. Dan gaan ze jouw geur associeren met iets goeds. Als je wat meer vertrouwen hebt gewonnen, kan je ze ook in een handdoekje oppakken en zo tegen je aan houden. Dan leren ze dat dit niet eng is, maar juist fijn. Beloon alles met snoepjes en kroeltjes.

Wennen aan de andere kat
We raden altijd een rustige introductie aan met de al thuiswonende kat. Je kan hier meer over lezen op deze pagina ⤵️
https://www.praktijkvoorkattengedrag.nl/aanschaf-en-opvoeding/de-introductie-van-een-nieuwe-kat/   

Castratie
Castratie/ sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je ze tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Ze zijn gevaccineerd, gechipt, maar dus nog niet gecastreerd. Ze zijn zo rond eind Augustus geboren.

Wil jij kennismaken met de kittens? Vul onderstaand formulier in. Voeg alsjeblieft zoveel mogelijk informatie toe over jouw huishouden en de tijd die je hebt om deze kittens aandacht te geven. 

Fotografie @ Dasha Munnik en Simone Janssen

 

 

Raúl ⤵️

Mateo ⤵️

Juan is GERESERVEERD ⤵️

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kittens Raúl, Mateo en Juan: gedumpt op het Centraal Station