12 katten ‘opgeslagen’ in een opslagruimte

3 juni 2019

Vorige week dinsdag ontving onze meldkamer een (gelukkig) niet alledaags telefoontje. De beheerder van een complex met opslagboxen belde ons omdat er door de huurder katten waren ondergebracht in een van de boxen. Ze hadden dit ontdekt omdat er stank kwam uit de opslagruimte. Ze hebben in eerste instantie getracht de huurder te bellen, maar deze kregen ze niet te pakken. Toen ze in de box gingen kijken, zagen ze minimaal drie katten zitten. Ze hebben ons snel gebeld met de vraag of wij ze op konden halen. Het was niet duidelijk hoe lang de dieren er al in zaten en hoe de gezondheidstoestand was.

Chauffeur Rutger is snel naar de locatie gereden en wat bleek? Er zaten maar liefst 12 katten in de donkere opslagruimte, waaronder 5 kittens van amper 2 weken oud. De hele box was 1 grote kattenbak. De katten zaten tussen alle spullen verstopt. Gelukkig weet Rutger wat te doen en hij heeft de dieren snel kunnen pakken.

Later hoorden we dat de eigenaresse spijt had. Omdat ze aan het verhuizen was, dacht ze dat de katten hier wel een paar weken konden vertoeven. Via camerabeelden is achteraf te zien dat ze ‘s nachts water en voer bracht, maar dit is natuurlijk geen oplossing.

De doodsbange beestjes waren gelukkig nog in goede conditie en ze zijn overgebracht naar het Haags Dierencentrum. De dierenpolitie neemt de zaak in behandeling. Uiteraard neemt de beheerder van de opslagbox ook maatregelen tegen de eigenaar.

We maken rare dingen mee, maar dit is toch wel bizar te noemen.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!